Wat trek jij aan en wat wil je aantrekken? En wat wil je uittrekken?

Hallo Lieve Godin,

In deze les gaan we onze godin aankleden, voor zover dat nodig is. We gaan ons ook richten op hoe jij jouzelf aan kleedt. Vind je het belangrijk om er leuk uit te zien of kies je voor praktisch? Kies je zachte kleding, of kies je voor “het ziet er leuk uit, maar zit voor geen meter?” Heb je een kast vol spullen die je niet aantrekt, of heb je niet veel en zou je eigenlijk meer willen? Zorgt jouw kleding er voor dat je je gekoesterd voelt en heb je zachte warme materialen? Hoe zorg je voor jezelf? Marie Kondo gaat helpen met het bewust worden van wat je hebt.

Ik geef je verschillende technieken om los te laten wat jou niet meer dient. Jij mag kiezen of je hier iets mee wilt en of ze op het doek mogen. De oefeningen kunnen ook los op een doek of gewoon om te spelen.

We gaan het ook hebben over hoe je aantrekt wat jij nodig hebt. Dat wat aandacht krijgt wordt groter, dus laten we aandacht geven aan onze verlangens en dankbaarheid.

En uiteindelijk gaan we dat verwerken in de kleding van jouw godin.

Aan de slag lieve Godin!

 

Sinds kort heb ik Marie Kondo ontdekt,
Zij helpt mensen met het structureren en opruimen van hun huis. Haar methode om kleding op te ruimen is erg mooi om te leren voelen wat de waarde van iets is en om bewust (kleding in dit geval) los te laten. Je begint met het vastpakken van het kledingstuk en het tegen jouw lichaam aan te drukken. Vervolgens voel je, word ik er blij van of haalt het de energie naar beneden. Logischerwijs gaat blij terug in de kast en niet blij doe je weg. Maar niet zonder het eerst bedankt te hebben. Dan vouw je het blije kledingstuk met heel veel liefde en zachtheid op en leg je het terug in de kast.

Het lijkt een beetje gek en overdreven allemaal.
Maar op deze manier leer je wel om van alles in jouw leven, huis, werk, omgeving, mensen om je heen etc te voelen of je er blij van wordt of niet. Zo niet, dan mag je het bedanken en weg doen. In liefde en in zachtheid.

Hieronder een leuk filmpje van haar.

O ja, en opruimen in je huis, maakt ook dat je opruimt in je hoofd, zeker met de lente is dit een uitgelezen moment om op te gaan ruimen en weg te gooien wat je niet meer dient.

https://youtu.be/KdUAUQT8E9g
https://youtu.be/nfQ2uQYKcf4
https://soundcloud.com/jessica-claesen-schellekens/loslaten-m4a/s-VELxX

Schrijf nu alles op in jouw boekje wat jij los wilt laten. Schrijf tot je niets meer te schrijven hebt. Kijk naar jouw schrijfsels en bedank ze, ze hebben jou ooit gediend, maar nu niet meer. Kijk met dankbaarheid naar jouw lijst en kijk of het nodig is om het in jouw schilderij te verwerken. Hier onder wat suggesties.

https://youtu.be/sHBOrLZi6v0
Stippelen en spatteren
vurig verlangen

Wat wil je aantrekken?

In de eerste les hebben we gekeken naar onze verlangens. En door het opschrijven ervan en het voelend schilderen heb je geproefd aan jouw verlangens. Als je iets wilt manifesteren en dus jouw werkelijkheid waarheid wilt maken, moet je het veel aandacht geven.

Als je nog met het dankbaarheids boekje aan het werken bent, zal je merken dat je een steeds positievere mindset krijgt. Het verbinden met wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt maakt dat het hele universum zich samen gaat spannen om jou te bezorgen wat jij nodig hebt om jouw verlangen waar te maken.

opdracht: schrijf op hoe het zou voelen als jouw verlangens waarheid waren. Schrijf tot in details wat je ziet, hoort, proeft, voelt en waar je het voelt in jouw lichaam. En vervolgens schrijf je op wat je nu zou doen als jouw verlangen er helemaal was. Schrijf tot er niets meer te schrijven valt.

Luister naar de volgende meditatie en dan kan je eindelijk aan de slag!

https://soundcloud.com/jessica-claesen-schellekens/verlangens-in-een-energie-bal/s-TcI1N

Je hebt nu gevoeld aan wat je los mag laten en wat je aan wilt trekken. Kies de kleuren die jouw godin nodig heeft om deze elementen in de kleding te schilderen. Doe wat jouw impuls ingeeft of misschien krijg jij wel inspiratie om iets heel anders te maken. Alles kan, is dat niet helemaal geweldig!!!!

Godin van loslaten
Ik had de achtergrond van deze godin al gemaakt.
Het was prachtig, maar toen de godin er op kwam moest er toch iets anders ontstaan. Soms moet je iets wat mooi is toch loslaten, omdat het niet meer nodig is.
Nu ik wordt blij van deze godin, dus loslaten levert meestal wel iets geweldigs op!
Uit ‘Godinnen van eigen bodem’ Behalve gebruiken heeft de Kerk ook heidense godinnen gekerstend. Zo is Brigida een gekerstende vorm van de Keltische godin Brigit. In Nederland wordt Brigida nog steeds vereerd in plaatsen als Noorbeek en Itteren in Limburg en Geldrop in Brabant. 
In Noorbeek wordt nog ieder jaar een groene den, de den van Brigida, gekapt. Aan de stam laten ze alleen de bovenste takken zitten en met boerenpaarden en een dennenkar wordt deze naar een gat voor dekapel van Brigida gebracht. In dat gat blijft de den een heel jaar staan. Dit gebruik grijpt nog terug op het heidense gebruik waarbij men danste om de meiboom om de nieuwe lente te vieren.
In Itteren wordt heden ten dage het vee tijdens het Brigida feest op 2 februari niet meer gezegend, maar in plaats daarvan komen kinderen met hun huisdieren naar de pastoor om ze te laten zegenen. 
In Geldrop staat een Brigida kerk, gewijd aan de heilige Brigida en Maria. Ik heb deze kerk in de zomer van 2006 bezocht, samen met een vriendin die in deze kerk is gedoopt. Er staan prachtige beelden van Brigida, waarvan één met een koe aan haar voeten. Er hangen verschillende Brigida kruisen, die het zonnewiel symboliseren. Ook de doodskruisjes hebben de vorm van een zonnewiel. 
Brigida zondag wordt hier nog jaarlijks gevierd voor de parochianen op 1 februari of de zondag die hierbij het dichtst in de buurt komt.