C’est ça in uw instelling.

In leef-, en werkruimtes van mensen die wat extra aandacht nodig hebben kan er niet altijd sfeer gebracht worden met schilderijen of andere los zittende decoraties. Jammer, want een ruimte zonder kleur oogt wel erg kil en klinisch. Juist uw doelgroep is afhankelijk van sfeer, beleving en een prettige (leef) omgeving. Met mijn verf en kwasten ga ik graag aan de slag om uw ruimte wat extra kleur te geven.

Met een muurschildering kunt u alle kanten op. Ieder idee of iedere sfeer die u voor ogen hebt, kan ik realiseren. Bovendien is een muurschildering hygiënisch en niet kapot te krijgen.
Dankzij mijn ervaring in het werken met mensen met allerlei beperkingen en aandoeningen ben ik een expert in het afstemmen op de behoeftes van de cliënt.

Mijn schilderingen en decoraties  brengen een totale beleving op kleur, geur, auditief en tactiel gebied. Ik werk met materialen die men kan voelen en door middel van etherische oliën kan er een geur effect in de ruimte gecreëerd worden. Ik bied een totaal pakket op maat. Een schildering kan ontspanning, plezier, activering, agressiepreventie, geborgenheid en veiligheid bieden.

Als uw instelling toe is van meer kleur en sfeer maken we eerst een afspraak, zodat ik in gesprek kan gaan met cliënten, begeleiders en het netwerk. Naar aanleiding van dit bezoek maak ik een plan en een offerte die we samen bespreken totdat er een volledig passend concept op tafel ligt.


Doelgroepen:

Verzorgingstehuizen: Sfeer is erg belangrijk voor bijvoorbeeld mensen met alzheimer of ouderen die verzorging nodig hebben. Een schildering met onderwerpen die de bewoners aanspreken, geeft een veilig gevoel, plezier en een ontspannen sfeer. Er kan ook gewerkt worden met bewegwijzering of kleuraccenten om de leef ruimtes en gangen te verduidelijken. De te schilderen onderwerpen zijn onbeperkt: taferelen van vroeger, gebouwen en landschappen uit de omgeving, dieren, natuur of kunst.

Instellingen voor mensen met een beperking: In snoezelruimtes, slaapkamers, algemene ruimtes of een belevingshoek kan een schildering precies de juiste sfeer brengen als deze op respectvolle wijze is afgestemd op de gebruikers. Zeker op plaatsen waar het niet mogelijk is om losse decoraties te gebruiken, is een schildering een perfecte oplossing.

Kinderopvang en scholen: Een schildering kan een educatieve insteek hebben. Denk aan een tafereel waarop je verschillende dingen kunt tellen, waar tafels op een leuke manier in verwerkt zijn, waar seizoenen in geschilderd zijn, dieren, aardrijkskunde of geschiedkundige onderwerpen

Wachtruimtes: Een wachtruimte is heel gemakkelijk op te vrolijken met een leuke schildering. Het verhoogt niet alleen de sfeer, maar je hebt er ook nog eens geen omkijken naar. Een schildering vangt namelijk geen stof, slijt niet en is ruimtebesparend.

 

 

Teamcoaching

In een team werken verschillende personen aan eenzelfde doel. Iedere persoon heeft zijn of haar kwaliteiten die in een goed team perfect op elkaar afgestemd zijn.

Omdat we allemaal mensen zijn, loopt de afstemming niet altijd even gladjes en vaak worden dan gesprekken aangegaan, trainingen gedaan of afspraken gemaakt. Maar vaak merk je dat gesprekken niet altijd genoeg zijn om de rust weer op de werkvloer terug te laten keren. Logisch, want als je nagaat dat het grootste gedeelte van de communicatie non-verbaal is, kan je nagaan dat woorden meestal niet de oplossing zijn voor de problemen.

In een coaching bij C’est ça  gaan we op een creatieve manier kijken naar de groepsdynamiek. Afhankelijk van de hulpvraag van het team gaan we met elkaar aan de slag en zelf inzicht verwerven  in de non-verbale communicatie, in dat wat zich onder water afspeelt.

Onderwerpen voor coaching:

  • communicatie verbeteren
  • samenwerking verbeteren
  • inzicht in jouw plek in het team
  • inzicht in kwaliteiten van het team
  • verstoorde verhoudingen zichtbaar maken
  • plezier op de werkvloer

Bij C’est ça gaat het team zelf aan de slag, het doel is zelf inzichten te implementeren en mee te nemen naar de werkvloer. Ik geef de tools aan en benoem wat ik observeer uit het werk en de werkwijze. Ik ben er van overtuigd dat teams goed zelf in staat zijn om te voelen en te zien wat er speelt en daarom wil ik een team in hun kracht zetten.  Niemand heeft er wat aan als een buitenstaander vertelt wat je moet doen, als je zelf het inzicht en de motivatie vindt, komt de verandering van binnenuit en niet van buitenaf.

 

Om te zien of ik iets kan betekenen voor jouw team kan je vrijblijvend contact opnemen, dan kijk ik met jullie mee en gaan we samen aan de slag.