Dagbesteding bij C’est ça

 

Bij C’est ça bied ik dagbesteding aan mensen met een beperking of psychische problematiek.

De groep bestaat minimaal uit 4 en maximaal uit 10 cliënten, maar individuele thuisbegeleiding is ook mogelijk. Het doel is voornamelijk om een laagdrempelige, veilige, sfeervolle groep te creëren. Zeker voor de cliënten die al langer thuis zitten en overal tussen wal en schip vallen is C’est ça een plek waar je zonder oordeel altijd mag zijn zoals je bent. Van deze kracht zullen we uit gaan en aan de slag gaan met behoeften, talenten en passies van de deelnemers. Er is een open communicatie sfeer die de cliënt altijd betrekt bij het proces en verantwoording geeft over zijn/ haar leven.

Als de cliënt daar behoefte aan heeft kunnen we door middel van kunstzinnige activiteiten toe werken naar persoonlijke ontwikkeling en regie over eigen leven en werken. Hiervoor kan een apart coaching traject ingezet worden.

Samen zullen we verantwoordelijk zijn voor C’est ça en de werkzaamheden verdelen naar het talent of leerpunt van het individu.

NB het atelier is op de eerste verdieping en daardoor moeilijk begaanbaar voor mensen met een fysieke beperking, maar ook daar is een oplossing voor.

Er is een mogelijkheid om een andere ruimte te huren en ik bied ook dagbesteding op locatie, in de huiskamer van de cliënt of in een gezamenlijke ruimte van de voorziening voor meerdere cliënten.

De werkzaamheden zullen bestaan uit:

  • Creatieve activiteiten, beschilderen van producten, meubeltjes, servies, fietskratten en eventueel de mogelijkheid voor het maken van eigen kunst.
  • Je kunt bij C’est ça handwerken, werken met klei papier mache en andere creatieve werkvormen. Hierdoor zullen producten ontstaan die weer verkocht gaan worden.
  • Daarom is er ook een mogelijkheid tot het opzetten en beheren van een webwinkel en eventueel andere administratieve/ promotionele activiteiten die nodig zijn in het bedrijf.
  • Op het terrein waar C’est ça gehuisvest is zijn meerdere bedrijven waarvoor we hand en spandiensten kunnen gaan doen denk aan: post rondbrengen, productiewerk en ook het onderhouden van het terrein, vegen, snoeien grasmaaien en andere klussen.
  • Er is ook een plan om dienstverlenende taken te gaan doen zoals: mee helpen met speldagen op scholen, wassen voor de voetbalclub en scholen, brigadieren, helpen sorteren in de bieb, taken op een sportschool of kinderdagverblijf en meer activiteiten die de cliënten weer laten participeren in de maatschappij. En wellicht zijn er cliënten die op deze manier een leuke taak krijgen op school, in de bibliotheek, op een sportschool of bij een bedrijf.

Er is een hoop mogelijk bij C’est ça zodat de activiteiten afgestemd zullen zijn op de cliënten groep en het individu.

Dit alles zal in een laagdrempelige, gezellige sfeer gebeuren met een veilige groepsdynamiek op het heuvelpark, een prachtige plek in Dongen.

Ambulante begeleiding

Via Voegt in Dongen bied ik ook ambulante ondersteuning aan gezinnen waar hulp nodig is, veelal lopen cliënten aan tegen opvoedproblemen met hun kind(eren) en dan biedt ambulante begeleiding een oplossing. Meer info hierover via de pagina van Voegt.

Over mij als begeleider:                                                                               

Ik ben Jessica Claesen en sinds 1997 werkzaam geweest in de begeleiding van mensen met een beperking. Ik heb gewerkt met cliënten van laag niveau tot licht verstandelijke beperking en van alle leeftijden. Ik heb veel ervaring met omgaan met autisme, ADHD, NAH, verslavingsproblematiek, moeilijk verstaanbaar gedrag, sociale problematiek en andere talenten.

Sinds 2017 heb ik een atelier waarin ik zelf kunst maak, cursussen, workshops en trainingen geef. De activiteiten die ik doe zijn veelal gericht op persoonlijke ontwikkeling en bewustwording en creëren van het leven. Door middel van creatieve coaching help ik mensen zichzelf te ontdekken en verdieping te krijgen in hun bestaan.

De behoefte bleef om me te verbinden met de doelgroep beperkte mensen en met deze dagbesteding combineer ik het beste uit twee werelden.

Mensen met een beperking hebben vaak een inspirerende kijk op de wereld die wakker maakt en ontwapent. Vandaar dat ik het persoonlijk als een missie zie om mensen met een beperking te integreren in de maatschappij.

Benieuwd naar mij en naar C’est ça?

Bel, app of mail dan een keer en om vrijblijvend inspiratie op te doen te ondervinden en vragen te stellen.

 

Tot C’est ça!

 

Welkom!